Magamról

Mark Clifton vagyok, Birmingham-ben (Anglia) születtem és nevelkedtem,
majd Londonban éltem közel 10évet.

A 90-es évek végén érkeztem Magyarországra, egy klasszikus ‘ex-pat’ (külföldi munkavállaló) pozícióra.

A 2000-es évek elején váltottam, saját vállalkozásba kezdtem, majd egy félig-meddig véletlen folytán az egyik nemzetközi főiskolára kerültem, előadóként. Akkor szerettem bele az oktatásba.


Immáron több mint 8 éve tanítok különböző főiskolákon, egyetemeken (IBS, BKF, Kaplan University, ÁVF, Budapest, City University of Seattle, Bratislava) - mint tanár és mint e-oktató -, főleg marketing kommunikációt, értékesítési tárgyakat és angol nyelvet, különböző készségfejlesztési technikákkal ötvözve. Emellett tréningeket is fejlesztek, illetve vezetek, pl. Ausztriában és Magyarországon.

Végzettségeimet tekintve Okleveles Marketing Szakközgazdász vagyok (Mester fok), emellett képzett felnőtt oktató nyelvtanár (CELTA) is.

Családom itt él Magyarországon, kislányom, Olívia négyéves. Szabadidőmben legszívesebben írok (2002-ben könyv formájában is megjelentek saját verseim), főzök és színjátszom, sőt: kis kitérőként korábban már kipróbátlam magam műsorvezetőként is.


A saját nyelvi központ gondolatát az indította el bennem, hogy láttam, diákjaim mindig örömmel fogadták azt a tényt, hogy anyanyelvi tanár foglalkozik velük, emellett pedig a monoton nyelvtanulást – főleg ezen a magasabb szinten – mindig meg kellett ‘toldani’ valami extrával (készségfejlesztés), ami minden esetben nagy népszerűségnek örvendett a hallgatók körében.

Az elmúlt években fejlesztettem ki saját képzési formulámat, az ún. 'Önbizalom-metodológiát' (angolul 'Confidence-method'), mely a 'Concept + Context + Communicate = Confidence' (azaz Önbizalom) alapelvére épül, vagyis nyelvi tréningjeimen a nyelvhasználatra, interakcióra, nyelvi értésre és írásra helyezem a hangsúlyt, ezáltal fejlesztve a hallgatók nyelvi készségét és önbizalmát a nyelv használatára vonatkozólag.


Abban hiszek, hogy ez a teljesen egyedi kezdeményezés azért lehet sikeres a hallgatók körében, mert régóta érezhető hiányt pótol az amúgy túlzsúfolt nyelvoktató piacon.